marți, 26 aprilie 2011

Diverse chestiute

In primul rand vreau sa va multumesc pentru vizita, in al doilea rand sper ca veti reusi sa intrati intr-o alta lume , una cu mai putine griji, sa inchideti usa dupa dumneavoastra  si sa parasiti spatiul acesta cand considerati ca v-ati "incarcat bateriile"..
  Nici eu nu fac abuz de timp liber, mai tot timpul sunt nevoit sa fac mai mult ce trebuie, decat ce imi place , dar si cand reusesc sa evadez ... cam ajung la extreme, poate si de aceea am tot ce-mi trebuie, sa fac ceea ce vreau , bineinteles ma incadrez in niste cote financiare modeste, doar se numeste HOBBY.

Deocamdata va spun doar ,bun venit.

Urmariti categoriile din partea dreapta! FOTOGRAFIE, PAPER MODELS, PETE DE CULOARE SI DESENE IN CARBUNE; nu tineti cont de data postarii deoarece incerc sa mentin o structura a blogului , si deocamdata singura solutie care o cunosc este sa postez modificand data de publicare pentru a mentine ordinea in pagina. De aceea va rog folositi categoriile, urmati deasemenea postarile mai vechi din aceeasi categorie!!

De primava ..













































duminică, 17 aprilie 2011

DAR 21

Macheta realizata din hartie , model participant la concursul "Cartoniada editia a-II-a" , si iesit pe locul 3 :)
  Acesta a fost unul din modelele la care am pus cel maimult suflet , deasemenea si ultimul finalizat , voi posta din timpul constructiei niste imagini..












Dupa ce am reaizat partile , am observat ca se vad imbinarile, de obicei aceste lucruri nu conteaza , insa eu mi-am dorit sa nu para ca este din hartie, ci cat mai real..












Solutia gasita de mine , a fost , sa-l dau cu aracet , pe post de chit, acesta dupa uscare era slefuit cu hartie abraziva cu granulatie foarte mica..











Cand denivelarile au fost astupate, trece la un strat de vopsea mata albastra pentru a observa micile defecte..























































Realizarea detaliilor este placerea cea mai mare, trebuiesc facute si niturile, suruburile , etc..














































Acolo unde degetele iti poposeau prea mult, hartia se incalzea si se ondula, se astupa din nou cu aracet..si treci mai departe.











































Dupa ce modelul a statla uscat 24 de ore , este instare sa se sustina singur...












In cautarea modelului original , am dat peste o fotografie ,care nu este a acestui model , dar seamna si mi-a venit ideea sa-l fac sa para putin cojit, cu vopseaua coapta..




















Urmeaza cateva fotografii cu macheta in stare finalizata..






















Ca si modelul original , primeste inmatriculare de Bulgaria.














Sper ca nu v-a lictisi aceasta "chestiuta" insa eu o consider ceva mai mult decat origami, la nivelul la  care il cunosc eu..